Sírkő készítés

 

Horvát Viktor Kőfaragó Mester!
És ide el lehet kezdeni írni azt, hogy miért téged válasszon.

Árak: 100.000 forinttól 500.000 Forinttig

Kattintson IDE és vegye fel velem a kapcsolatot

A sírkőkészítés egy olyan hagyományos kézművesipar, amely évszázadok óta része a temetkezési szokásoknak világszerte. A sírkövek készítése a mai napig sokszor kézzel történik, ahol a szakemberek kőből faragják vagy vésik ki az egyedülálló és emlékezetes sírköveket.

A sírkőkészítési folyamat magában foglalja a kőanyag megválasztását, az anyag kitermelését, a kődarabok méretre vágását, formázását és végső szerelését. A sírkőkészítők azon dolgoznak, hogy a kiválasztott kőanyag szép és tartós legyen, és számos módszert használnak a kő megmunkálására.

A sírkőkészítés kezdődik az anyag megválasztásával. A kőanyag lehet kvarc, gránit, márvány vagy homokkő. Minden kőnek megvannak az előnyei és hátrányai, így fontos, hogy az anyag kiválasztása a környező kőzetekből vagy helyi forrásokból származzon. A kőanyag megválasztásakor figyelembe kell venni a kő minőségét, színét és tartósságát, valamint azt, hogy milyen típusú szerszámokkal lehet dolgozni rajta.

Miután az anyagot kiválasztották, a sírkőkészítők megkezdik a kő megmunkálását. A kődarabokat először méretre vágják, hogy megfeleljenek a sírkő tervezési elképzeléseinek. Ezután a sírkőkészítők az általuk tervezett mintákat és formákat rajzolják a kőre, majd speciális szerszámokkal elkezdik kivésni a mintákat. A kivágás során a szakemberek olyan eszközöket használnak, mint például a kalapács, a véső és a fúró, hogy kialakítsák a kívánt formákat és mintákat.

A sírkőkészítőknek sokféle technikájuk van a kő faragására és vésésére. Néhány sírkőkészítő kizárólag hagyományos módszereket használ, mint például a kézi faragás, míg mások a legújabb technológiát alkalmazzák, például a lézeres vágást vagy a CNC-gépek használatát.

Az elkészült kődarabokat végül a temetkezési helyszínre szállítják és összeszerelik, hogy az emlékművésszé varázsolják. A sírkőkészítők a végső szerelés során ragasztót és más anyagokat is használnak, hogy biztosítsák a kődarabok tartósságát és stabilitását.

A sírkőkészítőknek fontos szerepe van a temetkezési szokásokban, hiszen az általuk készített sírkövek segítségével megemlékezhetünk szeretteinkről. A sírkőkészítés nem csak a kőfaragásról és vésésről szól, hanem az emlékezetről és a gyászról is. Az egyedi sírkövek segítségével lehetőségünk van megőrizni az emlékezetet és tiszteletet azokról az emberekről, akiket már nem lehet velünk.

A sírkőkészítés ma is folyamatosan fejlődik, és a szakemberek folyamatosan keresik az új megoldásokat, hogy a sírkövek tartósabbak, esztétikusabbak és egyszerűbben karbantarthatók legyenek. Az új technológiák és anyagok lehetővé teszik, hogy az egyedi sírkövek számos színben és mintában elérhetőek legyenek, és a szakemberek kreativitását is segítik.

Összességében a sírkőkészítés egy hagyományos, de nagyon fontos kézművesipar, amely évszázadok óta szerves része a temetkezési szokásoknak. A sírkövek segítségével lehetőségünk van megőrizni az emlékezetet és tiszteletet azokról az emberekről, akik már nincsenek velünk. A sírkőkészítők szakértelme és munkája segít abban, hogy az emlékek örökké velünk maradjanak.

A sírkő készítés a halott iránti tisztelet jelképe. Minden elhunytnak jár a gyászszertartás, a sírhely és a gyászoló család óhajának megfelelően a megfelelő minőségű síremlék. A Sírköves Budapest segít Önnek…

 

Sírkő Készítés – Sírköves Budapest

A sírkő készítéskor elsődleges szempont, hogy az elkészült síremlék méltóképpen fejezze ki az elhunyt személyiségét és jellemét. Évek óta dolgozó, profi sírköves segít kiválasztani a megfelelő formát, színeket, szimbólumokat, hogy az elkészült síremlék az elhunyt világi életének megfelelően állítson emléket.

A sírkő készítéskor elsődleges a vallási szempontok figyelembe vétele. Kőfaragó mesterünk a több éve tartó jó kapcsolat és megbecsülés alapján rendelkezik a megfelelő szerszámokkal és minőségi alapanyagokkal dolgoznunk.

A sírkő kihelyezésekor is elsődleges a vallási szempontok figyelembe vétele. Kollégáink rendelkeznek zárt a munka elvégzéséhez és a temető nyugalmának fenntartásához megfelelő munkaruházattal. Kollégáink nem fogyasztanak alkoholt és nem dohányoznak a sírkertben, az esetlegesen keletkezett hulladékot minden esetben összeszedik és elszállítják. A megrendelőre sem hozzátartózóira szégyent nem hozunk.

 

Vállaljuk:

 • Szimpla sírkő készítését
 • Dupla sírkő készítését
 • Urna sírkő készítését
 • Házikedvenc sírkő készítését
 • Vázák, mécsestartók, kegyeleti tárgyak készítését
 • Egyéb kő termékek megvalósítását…
 

Miért válasszon minket?

…azért, mert:

 • Mi nem tömegcikkeket gyártunk nagyüzemben
 • Teljesen egyedi kézzel készült magyar kézműves terméket kínálunk
 • Minőségi, igény szerint anyagokkal dolgozunk
 • Vallási sajátosságok figyelembe vételével készítjük el termékeinket
 • Kollégáink rendelkeznek egyenruhával
 • Kollégáink nem fogyasztanak alkoholt és nem dohányoznak a sírkertben
 • Megfizethető árakkal várjuk megrendelését
 
 
és ez lesz a belső link, ami lehet az hogy ELÉRHETŐSÉGÜNK a szövegben
 
Sírkő készítés

Sírkő készítés